Автомобільні проставки – навіщо потрібні, якими бувають

  1. Головна
  2. /
  3. Авто статті
  4. /
  5. Автомобільні проставки – навіщо потрібні, якими бувають

При пересуванні по пересіченій місцевості підвіска піддається сильним навантаженням. З метою попередження виходу з ладу її компонентів, а також збільшення кліренсу водії можуть встановити проставки під пружину. Подібні модифікації рекомендовані в ситуаціях, коли спостерігається зменшення дорожнього просвіту, сіли пружини. Максимальна товщина проставки не повинна перевищувати 3 сантиметри, в іншому випадку є істотний ризик пошкодження зношеної пружини.

Різновиди автопроставок

Існує безліч модифікацій автопроставок, виходячи з конкретної марки, наприклад, є проставки Audi , BMW і т.д. На передні амортизатори прийнято встановлювати сталеві, або алюмінієві вироби. Такі автопроставкі мають вигляд короба, в якому передбачені отвори для монтажу.

Задні проставки виготовляють із пластику, або поліуретану, а також щільної гуми. За конструкцією вони мають вигляд кілець з 3 вушками.

Якщо головною метою установки автопроставок є збільшення кліренсу, то вибираються вироби, корпус яких виконаний з поліуретану, а серцевина – сталева.

Найнадійнішими вважаються алюмінієві проставки, тому що вони не схильні до дії корозії. Хороші експлуатаційні характеристики має і пластик.

Рекомендації по використанню проставок

Щоб автопроставкі НЕ завдали шкоди автомобілю, слід дотримуватися таких рекомендацій:

  • на передньопривідних автомобілях передню частину не можна піднімати на більш 2 сантиметрів;
  • максимальна висота підйому задньої підвіски – 3 сантиметри;
  • якщо пружина з амортизатором знаходиться на відстані один від одного, то доцільно встановити автопроставку, і на місці кріплення амортизатора з кузовом, і під пружину, це необхідно з метою синхронізації роботи.

Перед монтажем автопроставок слід провести розрахунок оптимального кліренсу. Даний показник залежить від виду автомобіля. На легкових автомобілях він варіюється в межах 14-20 сантиметрів, на паркетниках – 18-25, на позашляховиках – 20-35.

Важливо зауважити, що в разі поломки пружини або амортизатора, гарантія на них діяти не буде. Купувати проставки слід в надійних інтернет-магазинах, де на всю продукцію є сертифікати якості. Монтаж даних деталей можна зробити самостійно, але якщо немає впевненості у власній кваліфікації, краще довірити це фахівцям. Роботи обійдуться дорожче, але з гарантованою надійністю.

Средняя оценка 5 / 5. Количество оценок: 1

Call Now ButtonЗателефонувати зараз