Практично всі автолюбителі містять свій автомобіль в чистоті і порядку. Зберегти початкове зовнішній та внутрішній стан машини, особливо з огляду на високу вартість послуг в автосалонах, досить складно. Але можливо.

Автовласникам потрібно дотримуватися правил правильного догляду за транспортним засобом і не використовувати низькоякісні автомобільні хімічні засоби, які призводять до втрати його зовнішнього вигляду.
Під основним відходом мається на увазі миття машини.

Головне завдання цієї процедури не тільки зовнішній лиск, а профілактична міра по продовженню терміну служби лаку і фарби. Мийка автомобіля не така проста як здається, вона має безліч нюансів, на які необхідно звернути увагу. Деякі з них роблять сильний вплив на якість і ефективність даної процедури.

Процес миття автомобіля повинен бути регулярним, тобто раз на тиждень в влітку і раз на місяць зимовий період.

Для кожного сезону визначені свої правила миття машин. Чим брудніше стан автомобіля, тим важче її очищати. Може постраждати лакофарбове покриття. На чисто вимиті кузові опади не затримуються, швидко сходять, це рятує від наростання корозії.

Взимку, покритий брудом автомобіль більш схильний до корозійного стану. Так як в грязі міститься велика кількість хімічних речовин. Ці речовини вбивають машину, перетворюючи в іржавий металобрухт. З колісними дисками така ж історія.

До загального жаль, автомобіль покритий брудом справляє враження про неохайності свого господаря і виглядає не презентабельно. Правила дорожнього руху свідчать, що машини в такому стані не мають права виїжджати на трасу.

Далеко не кожному автовласнику відомо, які правила потрібно дотримуватися для підтримки машини в чистоті. І тому виникають питання, які миючі засоби застосувати і куди відвезти мити машину.

Розглянемо існуючі системи миття машин – ручна, безконтактна і автоматика. Безумовно, у кожного виду є позитивні і негативні фактори.

Ручна мийка

Найбільш традиційний, бюджетний вид, що складається з відер, ганчірок і спеціальних засобів. Особливо шукати мийку не потрібно, їх багато. Однак на подібних мийках працюють не кваліфіковані співробітники. Вони через свій непрофесіоналізм можуть пошкодити поверхню лакофарбового покриття кузова.

Ручний спосіб застосовується і самостійно. Цей спосіб займає багато часу. Спеціальні шампуні не залишають подряпин на поліроль і на покриття кузова. До складу авто шампунів входить віск, який набуває блиск і водовідштовхувальні властивості. Просто водою мити не рекомендується, залишаються розводи та плями.

При митті вручну не варто поспішати, щоб результат був якісним. Самостійна мийка, звичайно економічна, це бюджетний варіант. Більшості водіїв, приводити машину в належний вигляд, приносить задоволення, але звичайно результат.

Плюси:
  1. Економія.
  2. Самостійність.
  3. Делікатні авто шампуні.
Мінуси:
  1. Трудомісткість.
  2. Довгий процес.
  3. Імовірність механічних пошкоджень.

В процесі самостійної чищення, почніть роботу з коліс. Тому що саме там накопичується грязьова зона, у вигляді піску, глини та іншої пилу. Далі все по порядку – дах і решту кузова. Після миття обов’язково протерти автомобіль спеціальною тканиною.
Не використовуйте для миття машини двори, парки, річки, водоймища, це заборонено правилами і повинен бути людський фактор. У себе на приватній території мабуть, краще в автосервісі буде якісніше.

Автоматика

Це найшвидший спосіб, але не без проблем. Справа в тому, що щітки можуть пошкодити дрібними подряпинами зовнішні деталі машини і на кузові. Цей вид мийки не ефективний, тому що погано промиває поверхню авто, залишаючи брудні ділянки. Єдине задоволення – це спостерігати за процесом мийки, сидячи в машині.

Плюси:
  1. Швидкість.
  2. Простота.
Мінуси:
  1. Пошкодження кузова.
  2. Відсутність якості роботи.

Безконтактна

Процедура хімічно активної піни, що прекрасно відмиває забруднення, розчиняючи їх і дозволяє швидко змиватися водою.

Безпека даного засобу залежить від правильного застосування в роботі фахівцем сервісу. В автосервісах для миття машин використовують тільки сертифіковані миючі засоби. Безконтактна чистка вважається більш якісною, однак і коштує дорожче.

Правда фінальний процес роботи, не завжди завершується якісно. Знову ж залежить від сумлінності виконавців, так як вона проводиться вручну.

Плюси:
  1. Висока ефективність.
  2. Швидко розчиняє піна.
  3. Без ушкоджень.
Мінуси:
  1. Хімічна активність миючих засобів.
  2. Чи не сумлінність.

Приїжджаючи на автомийку і здавши свій брудний автомобіль, водії впевнені в результаті якісної роботи. Однак існує приказка – довіряй і перевіряй. Тому по можливості контролюйте процес роботи мийників, щоб вчасно усунути неприємні наслідки.

Кілька порад від фахівців автосервісу зі стажем і досвідом:

  1. Приступати до миття, коли охолоне двигун.
  2. Чи не мити машину під високим тиском водяного струменя, якщо на кузові присутня шпаклівка.
  3. Мити тільки авто шампунями.
  4. Взимку проводити процедуру в приміщенні авто мийки.

Багато автолюбителів думають, що мити машину часто із застосуванням хімічних шампунів, прискорюють корозійні процеси. Є думка фахівців про те, що після чистки авто, слід прокотитися на невелику відстань, щоб його просушити. Взимку не варто це робити, сушити краще в приміщенні.

Однак в будь-якому з випадків говорить про те, потрібно дотримуватися правил, як мити автомобіль. На якість миття машини впливають такі фактори, як хімічні, фізичні, вода, температура, час і так далі. Кожен з перерахованих факторів важливий, так як вплив на якість відбувається в комплексі всіх цих складових.

Акуратно керуйте і доглядайте за транспортним засобом. Така турбота збільшить термін її служби. Не забувайте стежити за технічним і естетично станом автомобіля.

Средняя оценка 0 / 5. Количество оценок: 0

Call Now ButtonЗателефонувати зараз